Untitled

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ympäristötori

5.6.2017 @ 16:00 - 20:00

 

Tammelantorin YMPÄRISTÖTORI ma 5.6. klo 16.00-20.00:

Ekokumppanit Oy:n TAVARANVAIHTOTORI: Tuo torille itsellesi tarpeetonta, mutta ehjää ja puhdasta tavaraa ja vaihda torilla tarpeelliseen. Jonkun turha voi olla toisen aarre!

Pirkanmaan Jätehuolto: Repe & Romu ottavat vastaan vaaralliset jätteet ja sähkö- ja metalliromut. PJH jakaa myös maksutta vihermultaa. Ota oma ämpäri tai kassi mukaan!

 

 

Ekologisia tuotteita & palveluita:

Hukan teillä: Tulee taas romujen kanssa aiheuttamaan huonoa omaatuntoa.

Ihana maatuska: valmistaa kotimaisten luomulampaiden villasta lämpöisiä tuotteita. Pyrin valitsemaan villan tuottajat mahdollisimman läheltä ja vaalimaan materiaalivalinnoillani maatiaisrotuja.

Ilone näkee kauneutta hylätyissä esineissä ja käyttää tuotteissaan kierrätettyä yhdistettynä uuteen. Ilone rakastaa värejä. Oon Ilone, ole sinäki? Ilone myy kierrätyskoruja pisteellään.

 

Koneet Kiertoon: Tee ympäristöteko, kun hankit seuraavan tietokoneesi! Elvytämme vanhan koneesi asentamalla kevyemmän ja nopeamman järjestelmän. Myymme myös kunnostettuja koneita ja varaosia. Osta, lahjoita, korjauta!

 

Lasipaja Sinisiipi: Lasitaiteilija, puhaltaja Minna Mäkinen valmistaa Ylöjärven pajallaan kierrätetystä lasista eläinhahmoja. Lasi on peräisin Iittalan tehtaan hylätyistä tuotteista.

Aila Jeskanen tekee lähinnä roskista nukkekotiin tavaroita, ruokia ja huonekaluja.

 

Perinnekäsityöläinen Pirjo Lahtinen Pälkäneeltä: kierrätysmateriaaleista tehdyt tuotteet, käsinkehrätyt suomenlampaan villalangat, luonnonvärjätyt langat sekä luonnonantimet, esim. puhtaasta luonnosta poimittuja kuivattuja yrttejä.

 

Perttu Nykänen myy hunajaa sekä linnun- ja lepakonpönttöjä.

 

Pyynikin pienpukimo & Helkan hattuset: Myynnissä kierrätysmateriaaleista tehtyjä asusteita, kuten irtokauluksia ja hauskoja kruunupäähineitä kuin myös valoverhoista ommeltuja kestovihannespusseja. Helka myy tutuksi tulleita kierrätyskangaslippiksiään.

Sanna Karppanen esittelee Lempäälän Leveteksin ja Nekalan Nextiili-pajan ja materiaalipankkien toimintaa sekä kertoo kierrätyskeskusten toiminnasta, infoaa Typo-hankkeesta, jossa tekstiilikierrätys on työtoiminnan työkaluna.

Taikamylly: Tekee teollisuuden ylijäämämateriaaleista ym. kierrätysmateriaaleista päähineitä ja asusteita. Tänä vuonna onkin luvassa runsaasti tuotteita 60- ja 70-luvun kankaista – aitoa retroa uusiokäytössä

 

Tampere-Re- Cycle-pyöräkorjaamo kunnostaa vanhoja pyöriä käyttökelpoisiksi ja huoltaa kaiken ikäisiä polkupyöriä. Tavoitteena on pidentää polkupyörien elinkaaria ja innostaa tamperelaisia pyöräilemään ja ottamaan vanhat pyörät varastoista käyttöön.

 

Tampereen Luontokauppa: Kivaa ja kotimaista, kuten perhosbaareja, ötökkäboxeja ja oppaita

 

Texmaacari: Sisustustekstiilien, vaatteiden, asusteiden ja lahjatuotteiden suunnittelu ja valmistus kierrätysmateriaaleista ja yrittäjän omista kangaskuoseista.

Vihree kala valmistaa kierrätysmateriaaleista rentoja, mutta asenteellisia vaatteita ja asusteita, päätuotteena vanhoista farkuista valmistetut uudet farkut. Materiaalit hankitaan pääasiassa Nextiili-pajasta. Vihree kala pyrkii loihtimaan uuden, kestävämmän elämän toisten hylkäämille tekstiileille.

 

Esittelyitä:

Ekokumppanien telttakatos: EU-Gugle, RANE energianeuvonta ja TARMO+: Näyttely taloyhtiöiden onnistuneista energiaremonteista & neuvotaan kävijöitä energiatehokkaassa asumisessa, rakentamisessa ja remontoinnissa. RANEn Pyrimme toiminnallamme edistämään energiatehokasta ja vähähiilistä asumista ja rakentamista Tampereen seudulla.

 

Tampereen kaupungin ympäristöluotsit: Lähde liikkeelle luotsin kanssa! Tampereen kaupungin vapaaehtoiset ympäristöluotsit lähtevät maksutta täysi-ikäisten henkilöiden kaveriksi ja seuraksi liikkumaan luontoon. Voit pyytää luotsia kaveriksi esimerkiksi retkille puistoihin ja luontopoluille. Ympäristöluotsia voi pyytää myös kaveriksi marjastamaan tai sienestämään.

Tampereen Luonnontieteelinen museo & ympäristöpalvelut: Tomi Kumpulainen määrittää luonnosta tuotuja näytteitä ja vastaa luontoaiheisiin kysymyksiin. Lasse Kosonen vaihdatuttaa perennoita.

 

Puutarhaosasto:

Tampereen Puutarhaseuran pisteessä taimimyyntiä

 

Kalevanharjun yhteisöviljelijät ovat jälleen mukana ja kertovat kaupunkiviljelyprojektista ja jakaa ylimääräiset taimet vapaaehtoista maksua vastaan.

 

Vatsan täytettä:

Ravintola LEO on Suomen luomuisin ravintola Tampereen Kauppahallissa. Leo on voittanut ravintoloiden LuomuSM -kisan kaikki 3 kertaa, kun EkoCentria on järjestänyt kisan. Lisäksi LEOn sydämenasia on huolehtia muistakin ympäristöasioista: Käytämme tuulisähköä, ajamme sähköpakulla, harkitsemme hankinnat ja kierrätämme. Ympäristötorilla LEO jalkautuu ulos, ja voit ostaa herkullista kasviswokkia, juomia ja muita herkkuja – kaikki luomua, tietty.

 

Tampereen Vesi: Jakaa vettä ja pulloja tuttuun tapaan

Torikahvila Apila: Käyttää tuotteissaan lähituottajien & yksityisten pienyrittäjien tuotteita sekä kunnioittaaluontoa.

 

Järjestöjä:

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys (KVVY): Haja-asutusalueen jätevesineuvontaa. Neuvojalta voi kysyä miten lainsäädännön muutos vaikuttaa omalla kiinteistöllä ja miten jätevedet kannattaisi käsitellä mökillä tai kotona. Tietoa myös yhdistyksen muusta toiminnasta mm. kaivovesistä ja vesistöasioista.

 

Luonto-Liiton Hämeen piiri: Esittelee piirin toimintaa, pisteellä pientä luontopuuhailua, myydään tukituotteita.

 

Pirkanmaan kierrätys- ja työtoiminta ry: Ottaa vastaan kaiken ehjän ja puhtaan ylijäämätavaran ja toimittaa sen Nekalan, Hervannan ja Kalevan kierrätyskeskuksiin.

 

Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys: Pirkanmaan linnustokirjan lisäksi on myynnissä uutta Pirkanmaan uhanalaiset linnut julistetta ja vanhempia ruokinta- ja pönttöjulisteita, ( http://www.pily.fi/lintuharrastus/myynnissa-olevat-tuotteet/ ), vesilintuvärityskirjaa ja tiaispönttöjä.

 

Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ry: Suomen luonnonsuojeluliiton maakunnallinen piiri, johon kuuluu 16 paikallisyhdistystä ja niiden lähes 3000 jäsentä. Luonnonsuojelupiirin toimintakenttä on laaja, sillä siihen kuuluu periaatteessa kaikki, mikä liittyy luonnon- ja ympäristönsuojeluun. Piiri edistää muun muassa metsien, soiden ja vesien suojelua, perinnemaisemien hoitoa sekä luonnonvarojen kestävää käyttöä. Luonnonsuojelupiiri järjestää myös retkiä ja talkoita, joista tunnetuin lienee Seitsemisen kansallispuiston talkooleiri. Piirin toimisto on Tampereella, yhdessä monen muun luonto- ja ympäristöalan kansalaisjärjestön kanssa osoitteessa Kuninkaankatu 39.

 

Suomen permakulttuuriyhdistys on mukana suunnittelemassa uudenlaista avointa kaupunkipuutarhaa Kalevanharjulle, jota hanketta esitellään Ympäristötorilla.

 

Tampereen ev.lut. seurakuntien ympäristötoimikunta

 

Tampereen polkupyöräilijät: Esittelemme toimintaamme. Yhdistyksemme kannustaa ihmisiä arkipyöräilyyn.

Tampereen Ympäristönsuojeluyhdistys: Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys esittelee toimintaansa ja järjestää pientä oheispuuhaa. Tule hakemaan tietoa kesän retkistä ja muista tapahtumista! Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys on suurin Tampereella toimiva ympäristön- ja luonnonsuojeluyhdistys.

Tosi Siisti Tampere: Siisteysagentit TULEVAT TAAS PAIKALLE!

Vaihda virtaa: Kertoo uusiutuvalla energialla tuotetusta sähköstä ja lähienergian tuottamisesta itse. Pisteellä voi jättää tarjouspyynnön sähköyhtiöille ja osallistua tietovisaan. Uusiutuva energia on, kestävästi tuotetulla tavalla, fiksumpi vaihtoehto kuin fossiiliset polttoaineet. Energian järkevä käyttö olisi vielä fiksumpi valinta.

Vegaaniliitto: Myy vegaanisia leivonnaisia ja tarjoaa tietoa vegaanisuudesta.

 

 

Muuta:

  • klo 16.00 – 18.00 Repe & Romu ottavat vastaan vaarallisia jätteitä ja metalliromua.

 

 

Kellotolpan juuressa esiintyvät:

  • 16.00 – 16.30 Katutyttö Kristiina
  • 16.30 – 17.00 Eerolan Reetta
  • 17.00 – 17.30? Teisco Mama’s Natural Rhythm Kokoonpanossa esiintyvät kontrabasisti Miia Tuulenkari ja laulu (piano, puuboxi) Teisco Mama alias Elina Kivekäs.
  • 18.00 – 18.30 Maria Emilia
  • 18.30 – 19.00 Claudia Virtanen
  • 18.30 – 19.00 Maailmantanssi

Tiedot

Päivämäärä:
5.6.2017
Aika:
16:00 - 20:00

Järjestäjä

Vihreä viikko Tampere

Tapahtumapaikka

Tammelantori
Tammelanpuistokatu
Tampere, 33100 Finland