2017

Vihreän viikko ohjelma 4.-11.6.2017

Sunnuntai 4.6.

Solkivuoritapahtuma

Tampereen kaupungilla on käynnissä yhdistysten ideoima hanke, Solkivuoren liito-oravan suojelu- ja hoitometsä, jonne on aloitettu hoitosuunnitelman valmistelu. Avoin Solkivuori-tapahtuma alkaa klo 14 Solkivuoren luoteisnurkassa Annalankadun päässä, jossa katu vaihtuu Solkimäenraitin ulkoilureitiksi.

Maanantai 5.6.

Ympäristötori

Viikko alkaa Tammelantorin Ympäristötorilla klo 16 – 20. Tavaranvaihtotori, Pirkanmaan Jätehuollon Repe & Romu, vihermultaa, syötävää, käsityöitä ja elävää musiikkia. Tänä vuonna mukana myös Aurinkotori, jossa voit tutustua aurinkoenergian hyödyntämiseen. Katso koko ohjelma!

Tiistai 6.6.

Vieraslajitalkoot Pyynikillä

Tampereen ympäristönsuojeluyhdistyksen vieraslajien kitkemistalkoot: Tapaaminen Pyynikin kesäteatterin sisäänkäynnin luona klo 17.00. Ota mukaan pitkähihainen paita, pitkät housut ja pitkävartiset kengät tai saappaat.

Kitkentää ja kalastusta Tahmelassa

KOLU-hanke järjestää klo 15.30–19.30 luonnonhoitotapahtuman, jossa kitketään luonnolle haitallisia kasveja. Osallistujilla on myös mahdollisuus kalastaa Harrastuskalastusseura Tärpin johdolla. Tarjoamme osallistujille piknik-eväät. Tapahtuma järjestetään yhdessä Suomen Pakolaisavun Tampereen vapaaehtoisten kanssa.

Lisätietoja KOLUn Facebook-sivuilta. llmoittautumiset 2.6 mennessä: 040 930 4118 / if.lls@nenialamah.iras

Tammerkosken luontopolkukierrokset (myös to 8.6. ja la 10.6.)

Vapriikki järjestää Tammerkosken luontopolulle kolme opastusta: 6.6., 8.6. ja 10.6. (ti, to, la) klo 14 alkaen. Kesto kaksi tuntia ja oppaana Elviira Ritari. Lähtö Vapriikin pääovelta.

Keskiviikko 7.6.

Ympäristöluotsien puistokävely

Tampereen kulttuuri-, liikunta- ja ympäristöluotsit järjestävät puistokävelyn keskiviikkona klo 18-20 (kaupungin valmiista puistokävelyreiteistä Itäinen reitti). Lähtö Ratinanniemestä Laukonsillan kupeesta.

Lisätietoja: 040 728 7282 / if.erepmat@mortsdnul.annasus

Vihreä pyhiinvaellus Pispalasta Pyynikille

Lähde ihmettelemään kesän tuloa ja vihreätä kaupunkiympäristöä Tahmelan rannassa ja Pyynikin harjulla. Hiljainen pyhiinvaellus starttaa klo 17 Pispalan kirkolta (Pispalan valtatie 16) ja päättyy Pyynikin näkötornille omakustanteisille munkkikahveille klo 19 mennessä. Vihreän pyhiinvaelluksen ohjaavat diakoni Sari Peltonen ja hengellisen ohjauksen pastori Jussi Holopainen. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot: 040 8048105 / if.lve@neniapoloh.issuj.
www.pyhiinvaellustampere.fi

Toimiva komposti – kurssi

Toimivasta kompostista saat puutarhakasveillesi muhevaa multaa. Samalla toimit ympäristövastuullisesti. Opi rakentamaan toimiva komposti ja hoitamaan sitä. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille, tarjoajana Pirkanmaan Jätehuolto Oy. Kurssi pidetään klo 17 alkaen Lastenpuutarha Piparmintussa os. Laulunmaankatu 20, Tampere. Huom! Puutarhalle ei voi tulla autolla. Autot jätetään Laulunmaankadun varteen ennen Laulunsiltaa. Ei ennakkoilmoittautumista. Oleskelemme ulkotilassa, joten pukeudu sään mukaisesti.

Lisätietoja: 0503718913 / if.tatram@aksavo.idieh

Torstai 8.6.

Lajikoulutuspäivä esi- ja alakoulun opettajille

Tampereen luontokoulu Korennossa klo 9.30-14.30 vetäjinä biologi, luontokoulun opettaja Aulikki Laine ja ympäristökasvattaja Anne Viitalaakso. Ilmoittautuminen ja tarkemmat tiedot Tampereen luontokoulun nettisivuilta.

Ympäristöluotsien vetämä luontoretki

Tammerkosken luontopolulle lähdetään lähtö Vapriikin edestä klo 16. Retki kestää pari tuntia.

Lisätietoja: 040 7287282 / if.erepmat@iraasippel.irtak

Perjantai 9.6.

Avoimet ovet Tampereen luontokoulu Korennossa

Satutunti, eväsretki ja paljon muuta klo 10-13! Tarkemmat tiedot Tampereen luontokoulun nettisivuilta.

Sunnuntai 11.6.

Vihreän viikon retkeily Soukonvuorelle

Retken oppaina Lasse Kosonen ja Tomi Kumpulainen, lähtö Niihaman majalta klo 10.

Tutustumis- ja talkooretki Rekolan biodynaamiselle tilalle

Kangasalan Heponiemessä on viljelty biodynaamisesti jo 1970-luvun alusta. Rekolassa peltoviljely, kotieläin- ja metsänhoito, kauppapuutarha, kotileipomo ja yhteistyö asiakaspiirin kanssa muodostavat biodynaamisten periaatteiden mukaisen, yksilöllisen kokonaisuuden.

Retki maksaa (kuljetus ja lounas) 10 euroa aikuisilta ja 5 euroa lapsilta. Vastedes ry:n jäsenille retki on ilmainen. Maksa retkimaksu etukäteen Vastedes ry:n tilille: POP Pankki FI6947265020014126. lmoittautumiset to 8.6. mennessä lomakkeella. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos tulet kyytiin matkan varrelta tai omalla kyydillä, muista ilmoittaa siitä lomakkeella.

Vihreä viikko ympäristökunnissa

Villivihannesretket

Ekokumppanit järjestävät yhdessä seudun kuntien kanssa:

ti 6.6. klo 18 – 20 Pirkkalan Pappilassa, lähtöpisteenä parkkipaikka osoitteessa Pappilantie 65.

ke 7.6. klo 18 – 20 Kangasalan Äijälän talon lähiympäristössä, tapaamispaikka on Äijälä-talon parkkialue, Liuksialankuja 33, Kangasala.

to 8.6. klo 17 – 18 ja klo 18.15 – 19.15 Ylöjärvellä Pikku-Ahveniston maisemissa, tapaamispaikka on Pikku-Ahvenistontie 49, P-alue, Ylöjärvi.

Retkillä oppaina toimivat keruutuotetarkastaja Venla Törmä ja biologi, yrttineuvoja Jonna Niiniaho. Retket ovat maksuttomia. Ei ennakkoilmoittautumista. Pukeudu sään mukaan. Ota mukaan kori tai ämpäri ja pikkuveitsi tai sakset kasvien keräämiseen sekä hanskat nokkosia varten.

Lisätiedot: if.erepmat@alakah.aniit

pe 9.6. Ympäristötori Vesilahdella

Kesonkulman torilla (Kesontie 2) luvassa tavaranvaihtoa, Repen&Romun vierailu, esittelyitä, ympäristöasiaa ja rennompaa ohjelmaa.

la 10.6.

Kolmen näkötornin kierros Kangasalla

Näkötornikierroksella klo 10 – 14 tutustutaan kolmeen eri näkötorniin, niiden lähiluontoon, harjuihin ja suppiin: Haralanharjun- , Kirkkoharjun- ja Vehonimenharjun näkötorneihin. Lähtö Kangasalan linja-autoasemalta ja paluu samaan paikkaan. Viimeisenä tutustutaan Vehoniemen näkötorniin, jonka alueella voi kahvitella omakustanteisesti. Kierroksella ovat mukana luontoasiantuntija, biologi Heikki Toivonen sekä matkailuopas, toimittaja Jussi Lehtonen.

Ilmoittautuminen: 040 806 2619 / if.erepmat@alakah.aniit viimeistään tiistaina 6. kesäkuuta. Bussiin mahtuu 50 ensiksi ilmoittautunutta. (Ilmoittautuessa tulee mainita lähtijöiden nimet, henkilömäärä ja puhelinnumero.)

Lisätiedot: 040 806 2619 / if.erepmat@alakah.aniit

Ympäristötori Lempäälässä

Lauantaina luvassa tavaranvaihtoa, Repen ja Romun vierailu, maksutonta puutarhamultaa omaan astiaan, ohjelmaa, esittelyitä ja ympäristöasiaa. Vesipullot sadalle ensimmäiselle – Tervetuloa! Osoitteena Halkolantie 16