2017

Ympäristötori 5.6. Tammelantorilla klo 16-20

Tammelantorilla taas paljon nähtävää, kuultavaa ja vatsan täytettä – ohjelma päivittyy!

Ekokumppanien tavaranvaihtotori: tuo torille itsellesi tarpeetonta, mutta ehjää ja puhdasta tavaraa ja vaihda torilla tarpeelliseen. Jonkun turha voi olla toisen aarre!

Pirkanmaan Jätehuolto: Repe & Romu ottavat klo 16-18 vastaan vaaralliset jätteet ja sähkö- ja metalliromut. PJH jakaa myös maksutta vihermultaa. Ota oma ämpäri tai kassi mukaan!

Tampereen Vesi: seudun parasta janojuomaa ja pulloja tuttuun tapaan

Tampereen Puutarhaseura: neuvontaa ja taimimyyntiä.

Aurinkotoriaurinkoenergiaratkaisuja esittelevät kuusi alan yritystä ja Tarmo+-hankkeen edustajat kertovat onnistuneista paikallisten taloyhtiöiden toteutuksista. Yhteistyössä Tampereen Sähkölaitos ja Aurinkoteknillinen yhdistys ry.

Käsityöläistuotteita

Torikahvila Apila käyttää lähituottajien & yksityisten pienyrittäjien tuotteita.

Ihana maatuska valmistaa kotimaisten luomulampaiden villasta lämpöisiä tuotteita. Tuottajat valitaan mahdollisimman läheltä ja maatiaisrotuja suosien.

Ilone näkee kauneutta hylätyissä esineissä ja käyttää värikkäissä tuotteissaan kierrätettyä yhdistettynä uuteen.

Lasipaja Sinisiiven lasitaiteilija ja puhaltaja Minna Mäkinen valmistaa Ylöjärven pajallaan kierrätetystä eläinhahmoja. Lasi on peräisin Iittalan tehtaan hylätyistä tuotteista.

Aila Jeskanen tekee lähinnä roskista nukkekodin tavaroita, ruokia ja huonekaluja.

Perinnekäsityöläinen Pirjo Lahtinen Pälkäneeltä: kierrätysmateriaaleista tehdyt tuotteet, käsinkehrätyt suomenlampaan villalangat, luonnonvärjätyt langat sekä luonnonantimet, esim. puhtaasta luonnosta poimittuja kuivattuja yrttejä.

Perttu Nykänen myy hunajaa sekä linnun- ja lepakonpönttöjä.

Pyynikin pienpukimo & Helkan hattuset myy kierrätysmateriaaleista tehtyjä asusteita: irtokauluksia ja hauskoja kruunupäähineitä, valoverhoista ommeltuja kestovihannespussej ja kierrätyskangaslippiksiä.

Taikamylly tekee teollisuuden ylijäämämateriaaleista ym. kierrätysmateriaaleista päähineitä ja asusteita. Tänä vuonna on luvassa runsaasti tuotteita 60- ja 70-luvun kankaista.

Tampereen Luontokauppa tarjoaa kotimaisia perhosbaareja, ötökkäboxeja ja oppaita.

Neuvontaa ja esittelyä

Energianeuvonta Rane ja TARMO+: Näyttely taloyhtiöiden onnistuneista energiaremonteista. Energianeuvoja opastavat energiatehokkaassa asumisessa, rakentamisessa ja remontoinnissa.

Tampereen Luonnontieteelinen museo: Tomi Kumpulainen määrittää luonnosta tuotuja näytteitä ja vastaa luontoaiheisiin kysymyksiin. Lasse Kosonen vaihdatuttaa perennoita.

Tampereen Luontokoulu Korento esittäytyy.

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys: Haja-asutusalueen jätevesineuvontaa. Voit kysyä mm. miten lainsäädännön muutos vaikuttaa omalla kiinteistöllä ja miten jätevedet kannattaisi käsitellä mökillä tai kotona.

Pirkanmaan kierrätys- ja työtoiminta ry: ehjän ja puhtaan ylijäämätavaran vastaanottoa – toimitetaan Nekalan, Hervannan ja Kalevan kierrätyskeskuksiin.

Tampereen ev.lut. seurakuntien ympäristötoimikunta esittäytyy.

Tampereen polkupyöräilijät: tominnan esittelyä ja kannustamista arkipyöräilyyn.

Tampereen Ympäristönsuojeluyhdistys: Tule hakemaan tietoa kesän retkistä ja muista tapahtumista!

Vaihda virtaa: kuule uusiutuvalla energialla tuotetusta sähköstä ja lähienergian tuottamisesta itse. Pisteellä voi jättää tarjouspyynnön sähköyhtiöille ja osallistua tietovisaan.

Vegaaniliitto: leivonnaisia ja tietoa vegaanismista.

Sanna Karppanen esittelee Lempäälän Leveteksin ja Nekalan Nextiili-pajan, materiaalipankkien ja muiden tekstiilikierrästysprojektien toiminnasta.

Ympäristötorin ja muu Vihreän viikon ohjelma tarkentuu vielä. Kysyttävää?

if.erepmat@nileh.irrah
0408016786